Covrigei cu cernusca si susan

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2012 | 3994 vizualizari

 

Cernusca, adica Nigella Sativa, este o samanta neagra de dimensiunea semintei de susan care are o aroma deosebita. O cunosc din copilarie cand o gaseam in branza telemea si o folosesc cu multa placere la placinte, paine de casa si chiar in dressingul pentru salate. Frecvent este confundata cu chimenul cu care de altfel nu are nimic comun. Cand am ocazia o cumpar din magazine cu specific arabesc.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa calduta
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (circa 600 gr,)
  • susan, cernusca, sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu cernusca si susan:

Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, Intr-un castron incapator se toarna uleiul, apa cu drojdia si zaharul si sarea. Treptat se adauga faina, framnatand pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut min. o ora si jumatate chiar doua ore.  Apoi se rup cu mana bucatele de aluat , se ruleaza intre palme rulouri care se lipesc la capete. Normal , vom obtine prea multi covrigei astfel incat din partea nefolosita de aluat putem face blat de pizza, placinte sau ...orice altceva. Covrigeii se lasa sa mai creasca cam 15 minute dupa care se ung cu ou batut, se inmoaie intr-un amestec de susan cu cernusca si cateva graunte de sare si se coc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu cernusca si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dentistutza 1

27.03.2012, 09:48

mirela, simona,miuta..mersi!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:28

arata minunat

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:12

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papara cu piept de pui afumat si branza topita