Covrigi

de - Andreea - in Piine, 28 Iul 2013 | 6361 vizualizari

 

Cand am facut painicile Laugenbrot vazusem ca un comment zicea cum ca din acest aluat se fac si covrigi.Asa ca m-am pus din curiozitate sa vad de ies niste covrigi la fel de buni precum painicile....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei masline
  • 260 ml apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute.

Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce aluatul va fi elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pina ce isi va dubla volumul .

Impartim aluatul in mai multe parti mici.Fiecare parte o facem sul care apoi il impartim in doua parti egale si il impletim facand astfel covrigii.

Punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si cand apa incepe sa fiarba pune cate 4-5 covrigi si ii lasam maxim 30 secunde.

Scosi din apa se pun direct in tava tapetata cu foaie de copt.

Se dau la cuptor la 180 grade pana ce se rumenesc frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

28.07.2013, 18:04

Ce bunatati ne mai aduci mai fata harnica. Cred ca iti doresti premiul. Multa bafta

MotanLaOale 1

28.07.2013, 18:10

angyb 1

03.08.2013, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Covrigi sarbesti