Covrigi de casa (de post)

de cristinutanicolita in Mancaruri de post, 26 Mar 2017 | 7557 vizualizari

 

Retete de post economice. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa călduță
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 lg ulei
  • mix de seminte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa (de post):

Punem faina cernuta intr-un castron. Adăugăm sarea si drojdia si amestecam. Adăugăm zaharul si apa călduță treptat. La sfarsit, adaugam uleiul. Framantam până obținem un aluat elastic.  

Lasam aluatul sa crească până isi dublează volumul!  

Luam o bucata de aluat, formam 2 bastonase pe care le impletim si formam covrigul. 

Punem covrigii in tava, ii stropim cu apa si presaram seminte. 

Ii coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]