Covrigi de post

de lucy2002 in Piine, 14 Apr 2019 | 3604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de grau 650
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2-3 linguri de ulei masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar
  • Solutie pentru oparit covrigii:
  • 300 ml apa,
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • Decor:
  • mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de post:

Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina.

Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam sarea si uleiul contiunuam cu framantatul pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut se lasa la dospit 30 minute.

Impartim aluatul in 7 parti egale, formam bile din aceste parti egale iar in mijloc se face o gaura cu degetul, intindem aluatul pentru a da forma unui covrig.

Punem o cratita cu apa la fiert cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste adaugam pe rand cate un covrig si ii lasam in apa 30 secunde, se scot din apa cu ajutorul unei palete se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se presoara mac. Procedam asa cu toti covrigii pe rand.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 15-20 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bunica 1

15.04.2019, 15:47

Frumosi si buni!

dantes 1

15.04.2019, 16:15

Buni!

lucy2002 1

15.04.2019, 16:35

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]