Covrigi opariti

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 32567 vizualizari

 

reteta preluata (in mare) de la Madi . Gand drag, fata talentata!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 330 gr.faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei

Solutie pentru oparit covrigii inainte de coacere:

  • 250 ml apa
  • 2 lingurite rase de bicarbonat

Decor:

  • sare grunjoasa
  • seminte de susan
  • seminte de mac

/

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi opariti:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam cateva lingurite de apa calduta si una de faina, apoi lasam 10 minute amestecul obtinut la dospit.

Faina (la temperatura camerei) se aseaza intr-un castron, se formeaza gaura la mijloc, punem drojdia dospita si ama calduta, apoi amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elatic, ce nu se lipeste de maini.La final adaugam uleiul.

Lasam aluatul la dospit pentru o ora in loc ferit de curenti.

Impartim aluatul in 8-9 bile egale.

Intindem pe masa de lucru infainata o bila de aluat cu degetele pana obtinem un sul lung de cca 40-50cm.

Indoim sulul de aluat in doua,apoi rasucim cele doua parti si modelam covrigii.

Punem apa cu bicarbonat intr-un vas la foc mic, trecem pe rand covrigii pentru cateva secunde prin solutia obtinuta,apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare, mac si susan si dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.

Servim covrigii calzi sau reci cu iaurt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

07.04.2014, 16:35

imi plac la nebunie, dar parca nu ma risc!

babi5 1

27.10.2014, 16:27

Adele 1

19.02.2016, 17:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Surimi pane cu bere