Cozonac

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 3708 vizualizari

 

N-am introducere,dar imi iese...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.faina
  • 600 ml lapte
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 g margarina rama
  • 300 ml ulei
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura se folosesc albusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g cacao
  • 400 g nuca macinata
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se pune faina in lighean, in mijloc se dizolva drojdia in lapte caldut, se amesteca cu faina si se lasa la crescut ( asta-i maiaua). Cand maiaua a crescut se adauga zaharul topit in lapte, galbenusurile cu sarea si aromele. Apoi se adauga smantana, margarina si se framanta, adaugandu-se uleiul. Se framanata cca 1/2 de ora foarte bine. Se lasa la crescut 1 ora.

Se imparte in patru. Fiecare foaie se imparte in doua se intinde si se umple cu amestecul de albusuri batute cu zahar, amestecate cu cacao si nuca. Se impletesc cele doua foi dupa ce au fost facute sul, se pune in tava bine unsa sau cu foaie de copt, se ung cu galbenus de ou, se presara zahar si se mai lasa la crescut cca 15 minute. Se da la cuptor (aici e beleaua,ca nu cronometrez niciodata cat stau la cuptor,sa ma credeti ca nu prea sunt obisnuita sa fac dupa reguli).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu crema de cappuccino