Cozonac cu branza de vaci, o reteta foarte gustoasa. Branza confera o textura speciala aluatului, iar gustul este unul bogat si gustos.
Pentru Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, unt, zahar, oua, branza de vaci, stafide.
Ingrediente Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza
Pentru aluat:
Pentru umplutura de branza:
Pentru uns:
Optional:
Cum se prepara Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza
Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min.
Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut un gol si am turnat maiaua, peste am pus ouale batute, laptele caldut cu zaharul si vanilia, esenta de portocale si coaja de portocala am amestecat pana am omogenizat toate ingredientele si la final am adaugat untul topit si caldut si am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic si fara sa se mai lipeasca de maini.
L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la loc caldut, invelit in folie de plastic.
Pentru umplutura:
Branza am mestecat-o bine cu putina sare, apoi am pus ouale, zaharul, vanilia si putina esenta de portocale; (eu am avut branza mai tare de vaci si nu a fost nevoie sa ii mai pun gris sau faina, dar daca este necesar puteti adauga 1-2 linguri).
Aluatul dupa ce a crescut, l-am impartit in 2. Pe masa, am pus putin ulei, am intins prima foaie, pe urma am pus jumatate din umplutura si am rulat, apoi am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat sa mai creasca putin in tava si pe urma am uns cozonacii si i-am bagat la cuptor pentru aprox. 1 ora .
Incearca si reteta de Cozonac fara framantare, o bunatate sau varianta de Cozonac moldovenesc.
Iti recomandam si reteta de Cozonac floare, si frumos si gustos.
1
Eu am avut 2 tavi de cozonac mici, voi puteti face unul singur daca aveti tava mai mare.
2
Voi puteti schimba aromele, eu am vrut sa aibe putin gust a portocala, si imi place :D, dar merge foarte bine si cu rom, mai multa lamaie, zeama de lamaie...