Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2024 | 1784 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail îți recomandă să încerci cozonacul cu cremă de fistic – un desert rafinat, cu textură pufoasă și aromă intensă. Este perfect pentru momente speciale și sărbători de neuitat.
      Pentru acest Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători, ai nevoie de ingredientele următoare: făină, ouă, zahăr, lapte, drojdie, unt, pastă de fistic, fistic, fulgi de migdale.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători:
      • ~800 g aluat de cozonac (gasesti reteta de aluat aici)
      • 250 g cremă de fistic
      • ~100 g fistic mărunțit
      • fulgi de migdale
      • 1 ou pentru uns + 1 lg lapte
      Portii: 1
      Timp de preparare: peste 120 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători:

      Cum se prepara acest Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

       Pregătește aluatul după rețeta de aici.

      După ce a crescut suficient, scoate aluatul pe un blat de lucru uns cu foarte puțin ulei și împarte-l în două părți egale. Întinde fiecare parte în strat egal și unge cu cremă de fistic, apoi presară fistic mărunțit. Rulează aluatul strâns. Procedează la fel și cu cealaltă parte, apoi împletește cele două rulouri sub formă de cozonac și așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.

      Lasă cozonacul la temperatura camerei pentru aproximativ o jumătate de oră, apoi unge-l cu ou bătut amestecat cu o lingură de lapte și presară fulgi de migdale.

      Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 45-50 de minute, în funcție de cuptor.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cozonacul la răcit.

      Este foarte pufos și aromat și merită să încerci această combinație.

      Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

      Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători" nu uita sa-i faci un review.

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      1305 puncte

      oanapl

      1209 puncte

      mihaelar63

      228 puncte

      Valclaudia

      200 puncte

      vasimur

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Desert cozonac cu aluat oparit si smantana