Cozonac cu crema de nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Mar 2014 | 5536 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat tragand cu ochiul in curtea Inei,am zis curte,nu beci,nu pod,nu garaj..pruietenii stiu de ce.....Deci m-am inspirat de la Ina,eu am mai pus si de la mine.....avantajul ei este ca n-a muncit la framanatat,are masina din aia desteapta,eu am framantat de mi-au iesit ochii din orbite....pana la urma zic ca a iesit ceva.....Am rupt un cozonac,ca mie imi place cald....sper sa apuc sa tai si felie...

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 50 g drojdie proaspata
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 kg faina
  • 120 g unt
  • 1/2 ligurita sare
  • coaja de lamaie
  • 50 g stafide
  • 3 linguri ulei
  • Crema de nuca
  • 300 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 albusuri ou
  • 2-3 linguri lapte
  • Glazura
  • 1 albus de ou
  • zahar tos
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de nuca:

Intr-un castron mare punem faina,in mijloc formam o adancitura si punem drojdia,cu sarea si o lingura de zahar,turnam o cescuta de lapte caldut si amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa creasca cca 10 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie,peste care turnam restul de lapte caldut.Dupa ce a crescut maiaua adaugam galbenusurile si incepem sa framantam.Topim untul si-l amestecam cu uleiul,apoi il incorporam in aluat.Incepem s aframantam bine,nu inainte sa adaugam stafidele.Framantam cca 30 min,cu cat framantam mai mult cu atat ies mai pufosi.

Dupa ce am terminat de framantat lasam la crescut cca 2 ore.Apoi impartim aluatul in 4 parti egale ,intindem fiecare bucata peste care punem crema de nuca.Rulam fiecare bucata in parte apoi rasucim cate doua si le punem in forma de cozonac care a fost imbracata cu hartie de copt.

Crema de nuca: cat cresc cozonacii,pregatim crema.Nuca o macinam.batem spuma atre albusurile,adaugam zaharul si mai mixam cateva minute,apoi adaugam nuca,cacaoua si diluam cu lapte.Trebuie sa ne iasa o crema nici tare dar nici moale.

Dupa ce am pus cozonacii in forme ii mai lasam la crescut cca 20 min,apoi ii bagam la cuptor,acesta fiind preincalzit.Se lasa la foc moderat cca o ora si...depinde de cuptorul fiecaruia.....Cand incep sa se  rumeneasca,batem cu furculita albusul de ou si ungem fiecare cozonac in parte,apoi presaram zahar si mac.Sunt gata cand trec testul scobitorii.

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

cand incep sa se rumeneasca bag o cratita cu apa in cuptor,sub formele de cozonac,sa nu se arda

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ina 1

03.04.2014, 19:16

)) Acum vad reteta si introducerea ))
Hai ca ti-a iesit frumos si pufos!

Constelatialeu 1

03.04.2014, 19:35

Ina,erai ocupata,in una din locatii...

Ina 1

03.04.2014, 19:44

)))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coznac cu mac