Aluatul:
mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste.
adaugam apa minerala.
apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar.
punem si coaja de portocala,esenta si colorantul.
le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam faina treptat ,pana ce acesta devine nelipicios.
dupa ce l-am framantat bine il lasam la dospit la loc cald si acoperit.
pregatim umplutura:
dam miezul de nuca pe masina.
apoi il amestecam cu esenta,zaharul vanilat,cacaoa,zaharul pudra iar la urma lapte de soia,atat cat este necesar,pana cand nuca este inmuiata suficient.
presaram pe masa de lucru niste faina.
rupem o bucata aluat,il intindem cu sucitorul,il ungem cu multa crema apoi il rulam.
tavile de cozonac(mie mi-au iesit 2 cozonaci) le ungem cu putin ulei si le punem hartie de copt.
asezam cozonacii rulati in tavi.
ii mai lasam 15 minute la crescut si in tava.
facem siropul:
punem 1 lingura de zahar la caramelizat si il stingem cu ulei.
il lasam pe foc pana se topeste zaharul,apoi il dam deoparte.
ungem cozonacii bine,cu acest sirop si ii dam la cuptor,dar sa fie preincalzit.
ii lasam la foc potrivit pana ce sunt copti.
cand sunt gata,ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.
pofta buna!!