Cozonac cu rahat

de delia64 in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 6728 vizualizari

 

La rugamintea norei mele Danuta am facut ieri acest cozonac , pofta-i pofta ce sa zic .A iesit tare gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri margarina
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml. lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns cozonacul
  • 500 gr. rahat de fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar .

Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom   ,3 linguri margarina razatura de lamaie .

Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam pana cand se desprinde aluatul de pe mana si face basicute .

Incalzim 2 linguri de ulei si mai framantam cateva minute , aluatul va deveni pufos si nu se usuca repede cozonacul .

Lasam aluatul la crescut la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul .

Inpartim aluatul in 2 parti , intindem pe o planseta si punem bucatelele de rahat , rulam cozonacul , il ungem cu ou batut si il lasam 15 minute la crescut la loc caldut .

Incalzim cuptorul la 180 grade si introducem tavile la cuptor .

In aproximativ 40 minute cozonacii vor fi copti .

Se scot din tava si se acopera cu un prosop si cand s-au racit putin taiem felii .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu folosesc doar galbenusul la framantat deoarece albusul intareste aluatul .

2

Se pot umple cozonacii cu gem , nuca , mac , cacao dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
12 Etaje dulci