Cozonac cu rahat si cacao

de Laly in Prajituri, 4 Oct 2010 | 21154 vizualizari

 

Chiar daca nu a venit inca Craciunul,eu va invit la o felie de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 14 gr drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata
  • rahat,cacao
  • esenta de rom,coaja de lamaie,
  • un praf de sare
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si cacao:

Se face o maia din  drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.Adaugam esenta de rom si coaja de lamaie.

Adaugam faina treptat pana o incorporam pe toata.Tot in acest aluat putem adauga stafide inmuiate in rom.Incalzim untul si punem cate un pic,pana se incorporeaza tot in aluat,iar acesta nu se mai lipeste.

Acoperim aluatul si il lasam  la crescut,circa 40-45 de minute,la loc calduros.

Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao,pana devin ca o crema.

Dupa ce aceste a crescut,se imparte in doua parti.Prima parte se imparte si ea in doua.Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat.Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri.Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina,si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute.

Dupa ce a crescut se unge cu un ou amestecat cu 2 linguri de zahar,si se introduce la cuptor circa 40-45 de minute.Se scoate si se lasa la racit un pic,apoi il scoatem din tava.

TIPS-URI

1

se poate folosi orice umlutura.

2

ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat