Cozonac cu rahat si cacao

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 5033 vizualizari

 

fiindaca am avut musafiri care nu manaca cozonac cu cacao am incercat o alta varianta de cozonac

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 600 ml iaurt
  • 5 oua
  • 500 g zahar
  • 1 lingura sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • 50 g drojdie
  • UMPLUTURA
  • 500 g rahat
  • 200 g stafide
  • cacao
  • 200 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 200 g biscuiti
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 1 ou pentur uns

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si cacao:

Se scot toate ingredientele de cu seara din frigider sau camara.

Se separa galbenusul de albus. Galbenusurile le frecam cu sare si le acoperim pana a 2 zi. Punem faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam galbenusurile, drojdia, 5 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, esenta de rom si amestecam. Lasam 15 minute, dupa care adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si un pic de zeama de lamaie, apoi adaugam si restul ingredientelor si framantam coca. La final o mai framantam 10 minute cu 100 ml ulei. Acoperim si o lasam o ora la dospit

Taiem rahatul patratele. Ca sa nu se lipeasca de cutit sau intre ele putem folosi zahar pudra sau o lingura de faina, trecem cutitul prin faina sau prin zahar. Stafidele le punem la inmuiat in apa cu o lingura de rom. Amestecam cacao cu nuca macinata si biscuitii dati prin masina, adaugam laptele si esenta de rom, omogenizam bine.

Dupa ce a crescut coca, luam o bucata si o intindem rotunda, o ungem cu cacao si rulam. Rupem alta bucata si o intindem rotunda in care adaugam bucatile de rahat si stafidele, rulam, dupa care le impletim. Asezam in tava unsa cu ulei si ungem cu oul batut cu un pic de zahar si dam la cuptorul incalzit 45 minute la foc mic.

Se unge cu ulei cand scoatem din cuptor si acoperim cu un ceolofan si cu un prosop.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica