Cozonac de post

de Miha in Dulciuri, 17 Mar 2015 | 7720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml suc de portocale (proaspat stors)
  • 100 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de portocale
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post:

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat sucul de portocale si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen. Turnam si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, il impartim in 2 parti pe care le intindem cu mana unsa cu ulei pana ajung la o grosime  de cca 0.5 cm. Presaram ciocolata rasa si rulam.

Cele 2 suluri obtinute le impletim si punem intr-o tava de cozonac bine unsa cu ulei.

Lasam la loc caldut vreo 15-20 de minute, ungem cu putin ulei, apoi dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 50-60 de minute, in functie de cuptor. Cu vreo 10 minute inainte de a fi gata facem un sirop din 1 lingura de miere si 1-2 linguri de apa si ungem cozonacul.

Cozonacul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

TIPS-URI

1

aluatul se poate prepara si la masina de paine

2

in functie de preferinta voastra dar si de cat de dulci sunt portocalele puteti sa mai adaugati 1-2 linguri zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac