Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca

de deyutzky in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 21729 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca m-ati virusat cu aceasta placinta, cozonac sau ce o fi :))) si de suparare m-am apucat sa-l execut!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere
  • 250 ml. lapte caldut
  • 500 gr faina
  • 25 gr unt moale
  • 1 ou pentru uns + 2 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • crema tartinabila de ciocolata
  • 50 gr nuca maruntita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca:

Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa 15 min la loc cald.

Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor iar apoi se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini (daca este prea moale se mai adauga faina).

Dupa ce aluatul este bine framantat se acopera cu un prosop si se da la loc cald pentru aproximativ 1 ora.

Aluatul se imparte in 2 si se intind cu sucitorul 2 foi.

Tapetam o tava rotunda (26 cm diametru) cu hartie de copt, punem prima foaie si o acoperim cu un strat gros de crema de ciocolata iar peste crema punem nuca maruntita.

Acoperim cu a2a foaie de aluat.

Punem in centrul aluatului un pahar iar cu un cutit bine ascutit taiem raze pentru a putea forma floarea.

Fiecare bucata se rasuceste de 2 ori spre partea stanga sau dreapta, depinde cum alegeti.

Toate bucatile se vor rasuci in aceeasi directie.

Mai lasam in tava la crescut aprox 20 de minute.

Batem oul ramas cu laptele si ungem bine toata suprafata.

dam tava la cuptor pentru aprox . 40 de minute pana se rumeneste frumos.

Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (46)

Georgette76 1

25.11.2013, 14:00

eu l-am facut aseara, foarte bun , doar ca am mai adaugat 400 gr faina. acum de craciun stiu ce sa fac.

deyutzky 1

25.11.2013, 16:07

georgette ma bucur ca ti-a placut!

babi5 1

21.12.2013, 15:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca,stafide si rahat