Cozonac ieftin

de mamaieelena in Prajituri, 30 Dec 2010 | 10267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500ml.lapte dulce
  • 3 oua
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr.zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu esenta de rom
  • 1 lingurita sare(rasa)si se pune in oua
  • 500 gr rahat umplutura
  • 125 margarina pt prajituri
  • 50 gr. margarina pt uns tavile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac ieftin:

Intr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron cu furculita, margarina se topeste intr-un ibric pe foc domol si apoi toate se amesteca mai putin margarina care se pune treptat pe masura ce se framanta cozonacul. Se lasa la cald intr-un loc ferit de curent si cand s-a dublat volumul se pot pune in formele de cozonac care au fost unse cu margarina.

Ca sa putem umple cozonacul cu rahat se procedeaza astfel: se ia din coca exact cantitatea pt forma si se rupe in trei bucati care se intind pe rand in forma dreptunghiulara cu mainile unse cu ulei apoi se pun bucatele de rahat care a fost taiat inainte cu cutitul si apoi rulam, procedam la fel cu toate trei si le impletim in trei se pune in tava si se lasa la crescut pana la marginea tavii se tine la cuptor la 180 grade 45 de minute.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac ieftin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura saracului