Cozonac impletit

de anca_rm in Prajituri, 17 Apr 2014 | 8486 vizualizari

 

Nu sunt un mare fan al cozonacului si este prima data cand fac cozonac . Eu zic ca mi-a iesit bine si bun .

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 500 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 kg faina
  • un praf sare
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar

Pt umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • 150 mac macinat
  • 2 linguri cacao+1 lingura ulei+2-3 linguri apa

Extra: 1 ou

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit:

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute.

In acest timp cernem faina , separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga arome –esente de vanilie, rom , migdale , etc) .

Faina cernuta o punem intr-un vas cu pereti inalti si in mijlocul ei punem praful de sare, galbenusurile batute cu zaharul , uleiul si maiaua .

Framantam bine de tot , trebuie sa avem un aluat nelipicios (eu framant un timp in castron dar dupa ceea il iau pe masa) , vreo 15 minute trebuie .

Presarati cu faina si lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura . Cozonacul se poate umple cu ce doriti d-voastra , si se poate pune mai multa sau mai putina umplutura ..dupa preferinte.

Eu mi-am pregatit nuca , mac si cacao cu ulei si apa .

Cand aluatul e dospit  il luam si il taiem in jumate , iar apoi fiecare jumate in trei parti egale.

Intr-o tava punem hartie de copt sau o ungem bine cu unt (bunica mea ungea tavile cu ulei )

Intindem fiecare bucata de aluat nu foarte subtire si punem umplutura. Rulam si lasam deoparte . Procedam cu toate la fel pana avem trei corzi.

Acestea le impletim ca sa obtinem un singur cozonac .

Eu am umplut fiecare parte diferit (mac , nuca si cacao)

Daca nu doriti impletit atunci intindeti jumatatile si le umpluti . Ideea este ca din cantitatea data obtineti doi cozonaci.

II asezam in tava si ii mai lasam cam jumate de ora sa creasca .

Inainte sa-i dam la cuptorul preincalzit la 180 grade ii ungem cu un ou batut .

Ii tinem in cuptor cam 40 minute (timpul difera de cat de inalti , grosi sunt) , trebuie sa fie rumeniti foarte bine deasupra . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

tanyapatap 1

18.04.2014, 13:22

laura_n 1

18.04.2014, 15:08

a iesit grozav! bravoo, Anca!

simonacallas 1

18.04.2014, 18:32

Foarte bine arata si se vede ca e si pufos, brava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit