Cozonac "ochi de pisica"

de MonaMimi in Dulciuri, 5 Oct 2015 | 4410 vizualizari

 

Am vazut reteta la bucataras Miuta si am trecut la treaba. Rezultatul? Deeliciossiii

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • 50 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 300 g nuca macinata
  • 300 g mac macinat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • gem dupa preferinte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "ochi de pisica":

Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie.

Lasam la dospit 30 minute. Aluatul obtinut il impartim in patru buc.Intindem o foaie subtire pe care o ungem cu gem, pe jumatate de foaie punem mac iar pe cealalta jumatate nuca, rulam incet spre interior ambele parti lasam putin spatiu in mijloc pe care il umplem cu albusurile batute spuma si amestecate cu nuca de cocos.

Repetam operatiunea si cu celelalte 3 buc de aluat. Punem cozonaci intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu galbenus de ou si ii punem in cuptorul preincalzit 30 -35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz