By Laura Adamache
Este cred cel mai bun cozonacel pe care l-am mancat vreodata si chiar ii dau de fiecare data dreptate Laurei atunci cand il fac...deosebit, a doua si a treia si a patra( daca mai ramane) e la fel de pufos( nu se usuca) si gustos foarte!
Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr.
Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat bun( elastic dar moale)...lasam la crescut o ora si jumatate. ( Cine are masina de paine scapa usor daca face aluatul la ea si-l are si gata crescut)
Intindem intr-o foaie aluatul, il ungem cu crema de unt( 50 gr) amestecat cu putin zahar si apoi adaugam umplutura( se amesteca toate ingredientele de la umplutura).
Rulam cozonacul si ii inchidem capetele.
Eu nu am impletit cozonacul ca si Laura deoarece are umplutura foarte bogata si nu risc sa o dau pe afara.( Ii putem rula ca Laura atunci cand este simplu, modul de lucru il gasiti la ea pe blog)
Il punem in tava, il ungem cu ou si il dam la cuptor la 180 grade pentru 45-50 de minute( deoarece are umplutura bogata)...E divin!