Crab umplut

de xana in Fructe de mare, 15 Aug 2013 | 5449 vizualizari

 

Numele in latina e `cancer pagurus` si il gasim pe coasta stancoasa a Atlanticului. Are o carne deosebit de buna, consumandu-se fiert pur si simplu sau umplut.

 

INGREDIENTE

  • un crab(al meu a avut 800gr)
  • 1 ou fiert
  • ceapa
  • conopida in otet dupa gust
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingura de whisky
  • 1 lingura de ketchup
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crab umplut:

Punem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit.

Oul, conopida si ceapa se taie cat se poate de marunt. O lingura de ceapa pentru mine a fost suficient.

Cand crabul s-a racit, il deschidem si alegem carnea alba si icrele portocalii(daca s-a nimerit femela). Piciorusele se crapa cu ajutorul unul ciocanel si se scoate bine carnea din fiecare. Carapacea se spala bine si se da deoparte.

Amestecam bine toate ingredientele,punem sare si piper dupa gust si umplem carapacea. Se da la frigider cel putin jumatate de ora.

TIPS-URI

1

Cand se alege un crab, el trebuie sa fie mai micut si mai greu decat pare

2

Femela e de obicei mai `plina` si ne dam seama dupa abdomenul mai larg, al masculului este mai stramt

Daca ti-a placut reteta noastra "Crab umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

xana 1

16.08.2013, 01:53

Multumesc, Lia. Da, portughezii sunt renumiti pentru retetele lor cu fructe de mare si se gasesc tot timpul proaspete. Eu am incercat de toate si mi-au placut, mai putin `percebes` care par niste gheare de gaina si nu inteleg de ce e o delicatese

Lia_ 1

16.08.2013, 09:40

sa fie la ei cu gheare ... desi cand mergeam in copilarie la tara la bunici, gateau si ghearele si le mai si mancam ca daca asa am pomenit acolo, mi se parea normal;

sunt pline de zgarciuri, la fript imi amintesc ca erau crocante si cred ca imi placeau de bine ce le mancam

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv umplut cu capere la cuptor