Cina de sambata! A iesit atat de gustoasa...!!
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor.
sos:
garnitura:
Am filetat pieptul de pui( din fiecare bucata ies cam 2-3 fileuri).
Baconul afumat l-am cumparat gata feliat! Ardeiul rosu l-am taiat pe jumate si apoi "betisoare".
Pe fiecare file am presarat piper si sare, apoi am intins branza tartinabila( cam pe jumate din lungime), dupa care se pun 2 "betisoare" de ardei si se ruleaza.
Pieptul de pui se ruleaza separat, nu odata cu baconul si in sens invers ca sa nu se desfaca. E cea mai buna varianta in cazul in care nu doriti sa folositi scobitori!
Se repeta procedeul cu fiecare file de pui si bacon.Asaaaa.......
Eu am folosit un vas ceramic pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Pentru inceput am bagat rulourile la cuptor (10 min la 180 grade).Imi place ca baconul devine putin crocant!
Intre timp am preparat sosul: se topeste untul intr-un vas , se adauga cateii de usturoi taiati marunt , bucatele de ardei rosu ramas, dupa care turnam smantana si laptele peste! Sare si piper dupa gust! Eu pun mereu busuioc uscat in sosuri pentru ca mi se pare esenta tuturor mancarurilor aromate! :D
Se tine pe foc 3-4 minute, dupa care scoatem rulourile de la cuptor si turnam sosul peste ele!
Se baga inapoi la cuptor pentru 30-35 minute la 190 grade. Nu va mai spun cum mirosea in casa..a bacon afumat! O nebunie!
Noi am servit alaturi de cartofi noi copti : i-am fiert 10 minute in apa cu sare , dupa care i-am taiat pe fiecare in 2 , i-am asezat in tava (stropiti cu ulei de masline si sare&piper dupa gust) , apoi 25 min la cuptor.
Stiu ca se aduna caloriile de la unt , de la smantana, etc,dar as manca zilnic asa ceva! Bine ca doar in weekend gatesc astfel de bombe calorice!
Sper sa va placa!
1
Aveti grija ce cantitate de sare folositi pentru ca baconul afumat e deja foarte sarat! Eu va sfatuiesc sa nu mai puneti deloc sare in sos!