Crema caramel

de Bunica in Prajituri, 11 Iun 2011 | 5193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g. zahar
  • 100 ml. frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml. lapte
  • 4 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema caramel:

    200 g. zahar se caramelizeaza peste care se adauga frisca lichida. Se ia de pe foc si se amesteca bine.

   6 galbenusuri 200 ml. lapte 4 lingurite de amidon se amesteca bine. Se pune compozitia pe foc moae dandu-se in 2-3 clocote.

    Caramelul se toarna peste crema, se amesteca bine ,se toarna intr-o forma detasabila de marime medie si se da la frigider pentru 1 ora. Se taie rece. Se poate servi  simpla sau ornata  cu frisca.

TIPS-URI

1

Forma trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:36

Bunica 1

14.06.2011, 15:55

Fetelor, ma bucur ca v-a placut ,dar trebuie sa o mai fac ....sa multumesc pe dragele mele ....cu portii duble sau simple

mihaelar63 1

16.06.2011, 10:00

O steluta , o inimioara , nu fac fitze
Mai bine din amandoua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]