Crema de ciocolata si cafea

de alldaycooking in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 4152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml cafea espresso
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri fructoza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bucatele de ciocolata cu cafea pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ciocolata si cafea:

Cafeaua se pune la fiert impreuna cu ciocolata. Se amesteca oul cu 4 linguri de fructoza, faina si laptele.  In cafeaua fierbinte se toarna amestecul de mai sus si se amesteca cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se tine pe foc cateva minute, amestecand continuu pana cand se intareste suficient crema. Se lasa aceasta crema sa se raceasca. Cand crema a fost rece, se mixeaza smantana cu 1 lingura de fructoza pana cand se obtine frisca. Din frisca se pastreaza 4-5 linguri pentru decor, restul se amesteca cu crema de cafea.  Crema de cafea se distribuie in 4 cupe, care se decoreaza cu frisca si bucatele de ciocolata cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Parlament, reteta gustului de acasa