Aceasta este cea de-a doua reteta la care respect intocmai ceea ce scrie autorul ei si cred ca este singura de cand gatesc si…sunt ceva ani :) careia nu ii aduc NICI o modificare…e o mare performanta pentru mine pentru ca de obicei mai pun sau scot cate ceva chiar daca in mare respect reteta initiala. Aceasta este o reteta dintr-o carte a Editurii Litera pe care am cumparat-o cu ceva vreme in urma si uitandu-ma asa prin ea in cautare de noi idei am decis sa reproduc intocmai aceasta reteta.
Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie.
Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o,am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca,am mai lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.
Am trecut printr-o sita fina tot amestecul luat de pe foc,apoi l-am asezat intr-o tava de chec,pe mijloc am pus cateva bucati de zmeura intregi si am dat la frigider sa se raceasca bine.
Pentru coulis-ul de zmeura,am zdrobit zmeura ramasa si am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele,apoi pulpei de zmeura rezultate i-am adaugat 50 gr zahar si am amestecat bine. Dupa ce crema s-a racit si intarit complet,am rasturnat-o pe un plato si la servire am taiat felii ca si la un tort.
Am servit apoi crema de frisca cu coulis de zmeura…mmm o bunatate de desert,dulce,racoros dar si foarte rafinat in opinia mea.
Pofta mare!