Crema de kiwi la pahar

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 9243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un desert racoros, bun si rapid
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 3 kiwi
  • zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de kiwi la pahar:

Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul si faina .
Adaugam treptat laptele rece.
Topim ciocolata pe baie de abur.
Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
Lasam la racit.
Pasam kiwi usor cu o furculita.
Mixam spuma frisca.

In crema de oua , rece, incorporam usor kiwi si zaharul vanilat, ciocolata topita, rece apoi usor, usor frisca.
Turnam in cupe si dam la rece.
Servim cu sau fara frisca.


ps. daca doriti o crema legata, pentru a umple un tort spre exemplu, adaugati in crema un plic gelatina hidratata in doua linguri de apa, apoi diluata pe baie de abur in 50 ml apa.
Montati un inel de tort de jur imprejurul blatului, turnati crema si dati pentru cel putin 3 ore la rece, apoi scoateti inelul si ornati.

Pentru crema cu gelatina, kiwi-ul trebuie sa dea doua clocote inainte, in doua linguri de apa sau de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de kiwi la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

adry88 1

31.05.2011, 16:26

Angelina_Elena 1

26.05.2012, 16:49

imi place muult,kiwi e printre fructele mele preferate!

Panacris 1

09.05.2020, 20:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere in vin