Am citit ici colo despre tapioca dar nu am incercat-o pana acum. Tapioca este obtinuta dintr-o planta originara din Brazilia dar se foloseste in multe alte zone, din Extremul Orient pana in India si Marea Britanie, atat la budinci pentru cei mici cat si la feluri sarate. Are proprietatea de a aglutina mancarea ( ingroasa). Contine zaharuri si nu contine deloc proteine, gluten sau grasimi.
. Eu am facut o crema simpla care seamana mult cu clasicul orez cu lapte, dar tapioca este mai fina si se face mai repede . Sigur va fi pe placul copiilor.
Granulele de tapioca se pun la inmuiat cu apa rece timp de 15-20 minute. Apoi, dupa ce s-au umflat se pun la fiert pe foc mic cu restul de ingrediente. Se supravegheaza si se amesteca des ca sa nu se prinda. Este gata atunci cand se ingroasa frumos.
Se poate servi ca atare sau combinata cu putina dulceata/scortisoara/ carame/capsunel...dupa plac si dupa continutul frigiderului.