Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure

de simona72 in Dulciuri, 8 Ian 2014 | 9006 vizualizari

 

Initial trebuia sa fie lapte de pasare, dar cum albusurile nu s-au batut pt ca am scapat putin galbenus in ele, s-a trasfomat laptele de pasare in ceea ce urmeaza. Este cu dedicatie pentru toate fetilii care-s la dieta :))

 

INGREDIENTE

  • pt crema alba:
  • 1 litru de lapte + 200 ml
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pline amidon alimentar
  • pt spuma:
  • 4 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 linguri gem de mure:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • fructe de padure congelate:eu am avut mure si afine 250-300 gr+2 linguri de gem de mure
  • pt decor:
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure:

Un litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si se pune peste laptele care sta sa dea in clocot. Se amesteca mereu cu un tel sa nu se prinda de vas, iar cand se ingroasa ca o budinca se da vasul deoparte. Albusurile se bat putin cu un praf de sare apoi se adauga si 3 linguri de zahar. Din cauza ca am scapat putin galbenus in albusuri mie nu mi s-au batut albusurile. Asa ca am pus vasul cu albusurile aproape batute pe baie de aburi, am turnat peste ele2-3 linguri de gem pe care l-am incalzit putin sa se inmoiae si am lasat vasul pe baie de aburi amestecand din cand in cand pana spuma s-a intarit. 

Jumatate din fructele congelate le-am pus intr-un vas pe foc, am mai adaugat 1-2 linguri de gem si le-am lasat pana au dat in clocot. 

Pt asamblare:puneti in cupe individuale sau intr-un castron mai mare, 1/3 din crema alba, dupa care se da la frigider. Se lasa sa se raceasca, se pun fructe congelate, iar peste restul de fructe din craticioara. Spuma de mure deasupra, iar pt decor frumzulite de menta.

Lasati la frigider pt inca 30 minute si serviti cu pofta!!!

TIPS-URI

1

inainte de a pune amidonul se scoate pastaia de vanilie

2

crema alba eu nu am vrut sa iasa foarte groasa, asa ca daca mai doriti puteti sa mai adaugati inca 1 lingura de amidon

3

zahar se foloseste in functie de cat de dulce doriti sa va iasa desertul, al meu a fost unul nu foarte dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel