Crema de zahar ars

de xana in Dulciuri, 15 Aug 2013 | 30109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 l lapte
  • coaja de la 1/2 portocala
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Lapte si coaja de portocala se pun la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se inlatura coaja de portocala. Se lasa la racit.

Cele 200 gr de zahar si apa se pun la caramelizat iar cand capata culoarea chihlimbarului se toarna in forma.

Ouale, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 2 furculite sau cu telul pana se omogenizeaza(nu trebuie sa faca spuma) apoi se toarna laptele caldut, putin cate putin.

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 60 de minute, pe bain marie(eu am acoperit-o cu folie de aluminiu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]