Crema de zahar ars

de Ancutsa in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 2809 vizualizari

 

 Anul trecut, de Sanziene, am pregatit aceasta reteta si am zis ca trebuie s-o gatesc din nou. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar mama m-a invatat cum sa-l fac si eu :) 

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte;
  • zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie;
  • 8 oua;
  • ½ sticluta esenta de rom;
  • Optional: zahar vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se pun 5 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.

Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri  de zahar (plus 1 pliculet de zahar vanilat, daca doriti) si se adauga laptele cald cu polonicul. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.

Se pune amestecul in cratita care s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).

Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/crema-de-zahar-ars.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars pe pat de piscot