Crema de zmeura

de Brindusa in Dulciuri, 14 Oct 2011 | 6539 vizualizari

 

Zmeura proaspata in octombrie = I'm in heaven. Si acum urmeaza dilema: tarta am facut, inghetata am facut, tort am facut, ce sa mai gatesc din ea? Cum in timpul saptamanii timpul a inceput sa se contracte din ce in ce mai mult, trebuie neaparat sa fie si rapida. rrrrrrrrrr (astea sunt rotitele creierului meu care se invart). Gata, am gasit! O crema de zmeura e exact ce-mi trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g smantana grasa (varsata, nu la cutie)
  • 500 g zmeura, spalata si scursa
  • 10 g gelatina + 3 linguri cu lapte
  • 100 - 150 g zahar pudra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zmeura:

Amesteca gelatina cu laptele si las-o sa se hidrateze

400 g de zmeura fa-le piure cu blenderul, apoi da-le printr-o sita deasa, ca sa scoti samburii. Incalzeste sucul de zmeura pana aproape de fierbere. Inchide focul, adauga gelatina cu lapte si amesteca bine sa se omogenizeze gelatina.

Pune zaharul pudra si amesteca bine pana se topeste.

Adauga smantana si amesteca bine. Adauga restul de zmeura si amesteca usor.

Pune crema de zmeura in pahare de servire unica si pune totul la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]