Crema Engleza

de Ligia Bxl in Prajituri, 1 Feb 2014 | 13954 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la Herve Cuisine,am tradus-o si sper ca va este de folos candva,eu am folosit-o la o prajitura pe care o voi publica pe viitor :)

 

INGREDIENTE

  • 140 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 50 gr galbenus de ou
  • 45 gr de zahar
  • 3 foi de gelatina (6 gr)
  • 450 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema Engleza:

Pune laptele pe foc la incalzit.

Apoi gelatina intr-un bol cu apa rece la inmuiat.

Curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si  pune in lapte cu tot cu coaja.

 Fierbe foarte putin.

 Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul si  freaca bine cu un tel apoi  pune peste  laptele care s-a racit si  amesteca bine.

 Pune aceasta compozitie intr-o cratita pe aragaz si  fierbe pana se ingroasa.

 Da cratita de pe foc si amesteca gelatina in crema obtinuta pana se topeste.

Bate frisca si pune-o peste crema racita (atentie trebuie crema sa fie rece altfel se topeste daca e fierbinte).

Se foloseste la diferite prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Engleza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie