Cremsnit cu ciocolata alba

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 42773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 8 oua,
  • 200 g ciocolata alba,
  • 200 g zahar,
  • 225 g faina,
  • esenta de vanilie,
  • 250 g margarina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu ciocolata alba:

Margarina si ciocolata se topesc si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, ciocolata, faina, esenta si apoi laptele caldut, putin cate putin amestecand usor. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina; se toarna compozitia de cremsnit si se coace aprox. 1 ora, mai intai la foc iute apoi la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar farin. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

iry-gabriela 1

11.12.2014, 22:25

faina si direct la favorite

Nuta 1

12.12.2014, 17:08

Nu are foi; se mai numeste si "prajitura inteligenta" se separa doua straturi in timp ce se coace si va apare ca si cum ar avea foi pe exterior si crema la interior. F . buna! Eu am reteta fara ciocolata alba!

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]