Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

de Bucataras in Prajituri, 13 Iun 2025 | 1027 vizualizari

 

Cremșnitul este un desert mult îndrăgit pentru gustul lui bun și textura crocantă. Astăzi îți propunem varianta noastră pentru un cremșnit delicios și ușor de făcut. Pentru acest Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut, sunt necesare câteva ingrediente: aluat foietaj, ouă, lapte, amidon.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut:
  • 2 foi aluat de foietaj cu unt
  • 1 litru lapte
  • 200 g zahăr
  • 100 g amidon
  • 5 ouă
  • esență vanilie
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut:

Cum se prepara acest Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut:

Separă albușurile de gălbenușuri.

Într-o cratiță mare, pune gălbenușurile, jumătate din cantitatea de zahăr, esență de vanilie și amestecă bine. Adaugă amidonul și amestecă din nou până se încorporează bine. Toarnă laptele, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. 

Transferă cratița pe foc și lasă la gătit, amestecând continuu. În momentul în care compoziția devine cremoasă și capătă consistență, mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi dă-o deoparte.

Într-un bol mare, mixează spumă albușurile și un praf de sare până se albesc și capătă consistență. Adaugă zahărul rămas și mixează până obții o bezea lucioasă. În crema fierbinte de gălbenușuri, încorporează treptat bezeaua, amestecând cu o spatulă. Crema rezultată trebuie să fie pufoasă și aerată. Las-o la răcit.

În tava de aragaz, întinde prima foaie de aluat foietaj, direct cu hârtia în care este rulat. Înțeapă toată suprafața cu o furculiță.

Coace foietajul în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, timp de aproximativ 20 de minute. Procedează la fel și cu a doua foaie de aluat.

După coacere, lasă foile la răcit.

Pregătește un platou la dimensiunea aluatului. Unge baza cu puțină cremă, apoi așază prima foaie și preseaz-o ușor cu mâna. Întinde crema în strag egal pe toată suprafață. 

Fărâmițează cea de-a doua foaie de foitaj și presară peste cremă, în strat uniform. 

Pune prăjitura la frigider până a doua zi.

Pudreaz-o cu zahăr și servește o porție generoasă din cel mai gustos cremșnit.

Incearca si reteta de Cremsnit Duo, un deliciu sau varianta de Cremes.

Iti recomandam si reteta de Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada