Crenvurști de casă

de elucubratiiculinare in Mezel de casa, 5 Mar 2012 | 22067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g pulpe dezosate de pui,
  • 250 g carne de porc cu slănină,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1,5 linguriță semințe coriandru,
  • 1 linguriță semințe muștar,
  • 1,5 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță piper,
  • 1/2 linguriță nucșoară,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 2 lingurițe zahăr,
  • 1 linguriță sare,
  • 300 ml apă,
  • 5 m mațe oaie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvurști de casă:

Pregătim condimentele.  Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape.

Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita mică. Se amestecă bine cu condimentele măcinate și apă rece apoi se frământă bine. Se lasă 1-2 ore la rece. Cu compoziția pregătită se umplu mațele, formându-se crenvurști de 12-15 cm.

După ce am terminat de umplut mațele, trebuie fierți în baie de abur pentru 15-20 minute. După ce s-au răcit fie se păsrează la frigider dacă se consumă imediat în câteva zile, fie se pot pune la congelator.

Se servesc fierți sau prăjiți cu muștar. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvurști de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Oana 1

15.04.2012, 21:02

Foarte bine arata!

Panacris 1

07.08.2012, 20:04

Deliciosi! De probat, aterizeaza diretc la favorite!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 20:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]