Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei

de Oana in Fructe de mare, 25 Sep 2011 | 13478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g cozi de creveti
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte
  • faina (cat cuprinde)
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • Pentru sos:
  • un ardei capia mare copt
  • o rosie mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei:

Crevetii se curata de crusta si de vena inchisa la culoare de pe interior, se spala si se lasa la scurs, apoi se sterg cu prosoape de hartie de bucatarie.

Oul se bate bine cu laptele, sare, piper si marar uscat. Se adauga faina pana compozitia devine omogena, ca aluatul de clatite. Pesmetul se pune pe o farfurie.

Se incinge ulei intr-o tigaie, crevetii se tavalesc prin aluatul cu ou, apoi prin pesmet si se prajesc pe ambele parti pana se coloreaza in roz si crusta este usor crocanta. Se scot pe hartie de bucatarie si se pastreaza la cald.

Pentru sos: Rosia se opareste in apa clocotita cu sare, 1 minut. Se scoate, se indeparteaza pielea si cotorul. Jumatate din rosie si jumatate de ardeiul copt se toaca cubulete, se pun intr-un bol. Celelalte jumatati impreuna cu usturoiul se mixeaza cu blenderul vertical, pana se obtine o crema fina, apoi se adauga in bol, peste cubuletele de rosii si ardei. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga sosul dulce-picant (din comert).

Se servesc crevetii calzi cu sosul picant si cartofi la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Cris2711 1

03.10.2011, 13:22

mihaelaradu 1

12.11.2011, 21:48

Off! Eu asta gravidoasă si ahtiată dupa creveţi, dă-du-i buzna peste pagina ta (mânată de bunătatea de spanakopitta). Asta e mâncarea mea preferată!

Oana 1

12.11.2011, 23:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu creveti si sos picant