Crinkles cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 2873 vizualizari

 

Crinkles = fursecuri crocante la exterior si pufoase la interior

 

INGREDIENTE

  • 140 g de ciocolata 50% cacao
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 180 g de faina
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles cu ciocolata:

Ciocolata rupta in bucati  o topim la foc mic impreuna cu untul.
Mixam ouale cu zaharul pana ce devin spumoase.
Adaugam apoi ciocolata topita si mixam pana la omogenizare completa.
Punem faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam.

Dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali bine de tot prin zaharul pudra. Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta una de alta.

Verificati ca sunt bine tavalite prin zaharul pudra, daca mai trebuie adaugati un pic deasupra.
Dam la cuptor la 165°C pentru 12 minute maximum.

Trebuie sa fie crocante la exterior si pufoase la interior.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

12 minute maximum la cuptor

2

se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă

ieri la 07:55

Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară

de RODIMUR 8

pe 03.08 la 21:55

Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca

pe 03.08 la 10:48

TOP
utilizatori

RODIMUR

2204 puncte

Caty

1206 puncte

Rocsi

216 puncte

Tabita _

200 puncte

cristina1985

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac