Crostoli vanilati

de ANCA in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 4854 vizualizari

 

pe cat de simpli, pe atat de crontzanosi si deliciosi:)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • cca 300 g faina
  • un plic zahar vanilat
  • o esenta vanile
  • un varf de cutit de praf de copt
  • un pachet zahar pudra cu vanilie (80 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli vanilati:

Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam zaharul vanilat, esenta si un varf de cutit de sare si amestecam.

Faina amestecata cu praful de copt o incorporam treptat, intai cu o lingura de lemn, apoi cu mana, pana se obtine un aluat elastic usor de lucrat.

Pudram masa cu faina si intindem o foaie (sau impartim aluatul in doua) subtire si se decupeaza forme, sau se taie dreptunghiuri. Pe fiecare o crestam pe mijloc sau o intepam cu furculita, apoi le prajim in ulei incins pana se auresc.

Se scot pe hartie absorbanta, apoi se pudreaza si belsug cu zaharul pudra vanilat.

Eu am adaugat si un praf de scortisoara pe jumatate din ei, foarte buni!!

TIPS-URI

1

se mai pot adauga si 2 oua, marind si cantitatea de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli vanilati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crostoli