Crêpes

de - Andreea - in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 5167 vizualizari

 

Am ales sa le denumesc altfel decat clatite deoarece au alte ingrediente decat clasicele clatite .Gustul si consistenta difera...merita incercate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr faina
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 40 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crêpes:

Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri.

Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine.

Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa scoateti untul din frigider din timp,e de ajuns sa il topiti intr-o tigaie si apoi sa il lasati sa se raceasca).

Punem o tigaie antiaderenta unsa cu ulei la foc potrivit.Luam din compozitie cu ajutorul unui polonic si turnam in tigaie.

Cand s-a copt pe o parte o intoarcem cu grija pe cealalta parte.Procedam astfel pana ce terminat intreaga compozitie.

Ungem mereu tigaia cu ulei inainte de a pune compozitia.

Eu am ales ca umplutura crema de ciocolata: am topit ciocolata cu gust de portocale impreuna cu frisca lichida.Am lasat sa se raceasca dupa care am folosit-o la crepes.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crêpes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene