Crumble cu dulceata de gutui si nuci

de Merisor in Prajituri, 14 Ian 2013 | 5731 vizualizari

 

E iarna si avem fructele prin borcane, asa ca trebuie sa le mancam. Eu folosesc dulceturile mai mult pe la prajiturit decat pe langa ceai.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri osanza solida
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri iaurt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 800 gr + 2 linguri faina
  • Esenta de vanilie
  • Sare
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca maruntita
  • 400 gr dulceata de gutui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu dulceata de gutui si nuci:

Pentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul  pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.

Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el bicarbonatul si praful de copt. Se va umfla asa ca il punem imediat in compozitia cu unt.

Adaugam sare si esenta de vanile, apoi treptat faina(cele 800 gr).

Amestecam cu mixerul pana devine mai tare apoi framantam cu mainile infainate in vas, nu pe planseta.

Aluatul nu va fi unul tare pianos ci se va lipi in continuare de maini.

Oprim din aluat o bucatica cat o minge de tennis pe care o mai framantam cu cele doua linguri de faina, apoi o punem intr-o folie si o dam la congelator

Tapetam tava cu hartie de copt, ungem putin la exterior si punem aluatul.

 Il presam si il intindem direct  in tava.

 Eu mi-am uns mainile cu putin ulei ca sa-l pot intinde bine si uniform.

Lasam asa in tava 10-15 minute la odihnit, de fapt pana se ingheata aluatul din congelator.

Albusurile le batem cu putina sare si adaugam nuca maruntita, dar nu macinata.

Trebuie sa ramana mai mare sa se simta la rontait.

Eu am amestecat in compozitia cu albusuri si dulceata de gutui, dar aceasta se poate intinde si separate peste aluatul din tava.

Turnam deci compozitia cu nuca si dulceata peste aluatul din tava, nivelam bine si radem aluatul din congelator deasupra.

Coacem la 180 grade pentru 45 minute.

Cand este rece prajitura devine sfaramicioasa datorita osanzei si bicarbonatului.

Am pudrat foarte putin cu zahar cu aroma de vanilie.

Spor si pofta sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu dulceata de gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Cris2711 1

18.01.2013, 19:49

Ioooooi ma ucizi minune

Angelina_Elena 1

20.01.2013, 15:07

foarte, foarte bun!

Denissa 1

27.01.2013, 08:15

Arata demetial!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem