Crumble sarat, cu varza

de _Alina_ in Mancaruri de post, 20 Noi 2013 | 3377 vizualizari

 

Fiindca e post, mi-am propus sa prepar un crumble cu varza. Poate veti crede ca m-am ticnit, fiindca de regula cand spui crumble "unitatea centrala" se seteaza automat pe desert. :)) Ei bine a iesit un crumble sarat delicios care sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varza proaspata
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa de apa
  • 150 g sos de rosii si gogosari
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lgt piper cayenne (optional)
  • sare, piper negru
  • 1 lg bors acru
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crusta
  • 210 g faina de grau
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 90 g ulei de palmier
  • 25 ml bere blonda
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble sarat, cu varza:

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.

2. Preincalzim cuptorul la 190°C.

3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc potrivit inca 5 minute.

4. Preparam aluatul amestecand toate ingredientele, trebuie sa obtinem o consistenta faramicioasa.

5. Punem vaza intr-un vas termorezistent (eu am avut de ceramica), punem aluatul faramitat deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute.
 S-aveti pofta! 
 

TIPS-URI

1

Daca nu postiti, puteti unge putin aluatul cu galbenus batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble sarat, cu varza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si crumble