Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2013 | 9636 vizualizari

 

O gustare din brânză si ton ,cu mai multe arome, foarte buna la mesele festive si cu un aspect imbietor.Numai buna de deschis apetitul mesenilor,oferita înaintea felului principal de la prânz.

 

INGREDIENTE

  • - pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 9 linguri apa
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • - pentru umplutura:
  • 300 g crema branza
  • 75 g Miez de Lapte
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1/2 ardei gras rosu
  • marar verde
  • - pentru decor:
  • branzica Miez de Lapte
  • boia
  • cateva frunzulite patrunjel verde
  • ardei gras rosu
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza:

Din compozitia blaturilor , facem 3 foi , pe care le pregatim astfel:

batem spuma 2 albusuri cu un praf de sare.Galbenusurile cu 3 linguri de apa si putina sare le amestecam bine cu 3 linguri de faina cernuta si amestecata cu 1/3 praf de copt. Adaugam albusurile spuma pe care o omogenizam incetisor avand grija sa nu rupem spuma.

Cand primul blat este gata il punem intr-o tava de 20 x 35 cm, tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 15 minute, avand grija sa nu se usuce foaia prea tare.

Procedam la fel si cu celelalte doua foi.

Intre timp pregatim umplutura.Desfacem conserva de ton si o punem la scurs intr-o strecuratoare.

Taiem cubulete ardeiul rosu si Miezul de Lapte.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru umplutura si daca e cazul , mai adaugam putina sare.

Dupa ce cele trei foi sunt coapte le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cand s-au racit ,peste prima foaie punem 1/3 din umplutura, deasupra a doua foaie , inca 1/3 din umplutura si a treia foaie.Deasupra punem restul cremei ,o nivelam si presaram boia de ardei.

Taiem foile in 24 de cubulete, adaugam cate un mot de Miez de Lapte si decoram cu frunzulita de patrunjel verde si ardei gras rosu.

Cu siguranta cuburile vor dispare repede din fata musafirilor, mai ales daca aveti o tuiculita inainte sau o bere rece , dupa....

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Inainte de a taia cuburile, puneti tava in frigider macar pentru 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi aperitiv cu Miez de Lapte , ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]