Cuburi cu zmeura si ciocolata

de alldaycooking in Prajituri, 29 Mar 2012 | 6125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 220 gr faina
  • 110 gr unt
  • 1 ou
  • putina sare
  • Jeleu de zmeura:
  • 300 gr zmeura
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri fructoza
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr smantana dulce
  • 200 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu zmeura si ciocolata:

Am incalzit smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece in frigider pana cand s-a ingrosat crema (3 ore).  

Pentru crusta am amestecat ingredientele enumerate si am lasat la rece coca 30 de minute. Am intins coca si am asezat-o intr-o tava aranjand putin marginile. Peste coca am pus o hartie de copt si 2 pumni de fasole. Am copt la 180 de grade timp de 15 minute, apoi am inlaturat hartia de copt si fasole si am copt pana cand s-a rumenit putin crusta.   

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura impreuna cu fructoza. Cand a inceput sa fiarba am adaugat faina si am amestecat pentru a nu se forma cocoloase. Am lasat sa mai fiarba aprox. 2 minute. Am turnat jeleul peste crusta cat era fierbinte.  

Cand crema de ciocolata a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema spumoasa. Aceasta crema am pus-o peste jeleul de zmeura care se racise bine. Am mai lasat la rece putin apoi am taiat cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata