Cum se face coliva

de elena1988 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 44632 vizualizari

 

 Cum se face coliva

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogram arpacas
  • 1 pachet cacao
  • 1 pachet cocos
  • 800 grame zahar
  • 1 kilogram nuca macinata
  • dupa gust bomboane colorate
  • dupa gust coaja de lamaie
  • 1 bucata esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Arpacasul se pune la fiert in apa cu putina sare, ca sa vedem daca arpacasul sa fiert se face proba cu lingura, iei o lingura de lemn si o infingi in mijlocul oalei daca lingura sta in picioare( dreapta) si nu cade inseamna ca sa facut, dupa ce ati pus arpacasul pe foc dupa 10 minute punem si zaharul.

La sfarsit cand arpacasul sa fiert se pune romul si coaja de lamaie, si nuca macinata si se lasa la racit, este bine sa se faca cu o zii inainte de a fii dusa la biserica nu mai devreme ca altfel se acreste.

A doua zi de dimineata se pune coliva intr-o farfurie se da forma si se pune un strat subtire de pesmet , se imbraca coliva in cocos si crucea se face din cacao, sau se imbraca in cacao si crucea din cocos, se orneaza cu bomboane colorate si cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

onuta 1

04.11.2010, 23:55

ufff.este buna dar se pregateste in momente triste.

elena1988 1

25.02.2011, 19:46

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec economic