Cum se face coliva ca la mama

de ionix in Dulciuri, 27 Mai 2010 | 16759 vizualizari

 

Cum se face coliva ca la mama. E cea mai buna… am pus-o la categoria "torturi" pentru ca este un "tort" dar pentru o altfel de ocazie.... :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacaş
  • 3 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 kg nucă prăjită şi mărunţită
  • 1 şi ½ sticluţă rom
  • 2 lime rase
  • 4 zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva ca la mama:

 Cum se face coliva ca la mama

Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece.

După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la cuptor, la foc mic.

Când bobul de arpacaş a înflorit şi a scazut toată apa, se adaugă zahărul şi se lasă la cuptor pâna fierbe definitive arpacaşul. Nu se scoate din cuptor pâna nu este legată. Mie mi-a fiert în 2 ore şi 30 de minute.

Se dă la răcit, dar să fie calduţă, şi se adauga: nuca pisată, coaja de lămâie, romul şi zahărul vanilat.

Se lasă peste noapte la frigider iar apoi se decorează.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

ionix 1

28.05.2010, 07:28

@Brindusa... esti de-a mea nici de mine nu indrazneste sa se ia nimeni, la modul agresiv

ionix 1

28.05.2010, 07:29

@Sylvia... astept cu mare interes bancul

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina