Amestecam cacao + apa clocotita pana se dizolva. Lasam la racit.
Amestecam faina + praf de copt + sare. Lasam deoparte.
Frecam untul spuma, adaugam zaharul si mixam pana avem o compoz.cremoasa.
Adaugam ouale, unul cate unul.
Punem si esenta.
Urmeaza amestecul de faina.
Iar ultima, punem cacaoa racita.
Umplem formele 2/3 si coacem 15-20 minute (proba scobitorii) la foc potrivit.
Le racim pe un gratar si apoi glazuram.
Crema de unt (buttercream frosting):
120 gr.zahar pudra
60 gr.unt
1 lingura lapte
esenta (de care vrem - eu am pus de rom)
Frecam untul spuma.
Adaugam esenta si la viteza mica a mixerului punem si zaharul.
Adaugam si lg.de lapte si mixam 3 minute la viteza mare.
Optional punem colorant. Daca e prea moale, mai punem zahar pudra, daca e prea tare mai punem lapte.
Trebuie sa fie usoara, cremoasa.