Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie

de simonacallas in Prajituri, 19 Mar 2014 | 4483 vizualizari

 

Cupcake – prăjiturica fermecătoare, coaptă individual, îmbrăcată în hârtie colorată şi decorată cu un moţ din cremă de unt, frişcă, ciocolată ori bezea – reprezintă unul dintre deliciile „cofetărelii” contemporane. Cea mai veche menţionare scrisă despre cupcakes apare într-o carte de bucate din 1828. La acea vreme, pentru că nu se inventase încă tava pentru brioşe, prăjiturelele erau coapte în mici cupe din ceramică, de aici provenind denumirea „cupcakes”.

Astăzi, cupcake înseamnă orice prăjitură de dimensiunea unei ceşti de ceai. Ingredientele obişnuite pentru cupcakes sunt unt, zahăr, ouă, făină. Simple sau umplute; cu ciocolată ori cu fructe, într-o mare varietate de arome şi culori, cupcakes rămân prinţesele lumii deserturilor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • ● 250 g făină
  • ● 175 g zahăr
  • ● 250 ml lapte
  • ● 90 ml ulei
  • ● 2 ouă
  • ● 1 plic praf de copt
  • ● 2 linguri cacao
  • ● 150 g ciocolată rasă
  • ● arome după gust (esenţă de rom, coajă portocală/lămâie)
  • Pentru frosting:
  • ● 250 g zahăr pudră
  • ● 80 g unt la temperatura camerei
  • ● 25 ml lapte integral
  • ● 2 picături extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie:

Într-un vas se amestecă ingredientele lichide (lapte, ouă, esenţă, ulei). În alt vas se amestecă ingredientele solide (făina, praful de copt, cacao, zahăr, ciocolată).  Apoi se combină ingredientele lichide cu cele solide. Compoziţia (care are consistenţa unei smântâne groase), se pune cu lingura în tava de brioşe. Formele trebuie să fie umplute cam 2/3, pentru că vor creşte în cuptor. Se coc la foc potrivit, în cuptorul bine încins dinainte, circa 20 minute.

După ce se răcesc, se ornează cu crema preparată astfel: 

 Zahărul se mixează bine cu untul la viteză medie. Apoi se coboară viteza mixerului şi se adaugă laptele, cu lingura, amestecând cu grijă. După ce s-a adăugat tot laptele, se creşte viteza de mixare la maxim şi se continuă amestecarea (cel puţin 5 minute) până când crema devine spumoasă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins