Curcan cu năut și lămâie

de Pur_si_simplu_papa_bun in Curcan, 4 Mai 2011 | 4553 vizualizari

 

Rețeta asta mi-a făcut cu ochiul de ceva timp și nu m-am lăsat până nu am făcut-o. E o combinație de gusturi deosebite și merită încercată.

 

INGREDIENTE

  • • carne de curcan sau pulpe de pui fiartă
  • • 5-6 cartofi
  • • o cană de năut din conservă
  • • 1 ceapă albă tăiată în sferturi și apoi feliată
  • • 1 ceapă verde
  • • 2 felii de lămâie cu coajă tocate mărunt
  • • 3 căței de usturoi
  • • 1 linguriță de chimen
  • • un vârf de linguriță de scorțișoară
  • • 2 căni de supă de pui
  • • boia și pastă de gogoșari
  • • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu năut și lămâie:

Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul, chimenul și scorțișoara.

Se amestecă toate bine și se toarnă supa fierbinte. Cratița se pune pe foc și se lasă să fiarbă la foc mic până se înmoaie cartofii.
Carnea am fiert-o separat, am desprins-o de pe oase și am mărunțit-o, iar din zeama concentrată am făcut și o supă.

Se adaugă carnea, pasta de gogoșari și năutul în mâncare și se mai lasă pe foc câteva minute. Am asezonat cu sare, piper și am presărat boia, pătrunjel verde și cozile de la ceapa verde. Delicioasă mâncare!

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu năut și lămâie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu sos de rodii