Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 1 Feb 2016 | 4313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri pasta de curry rosu
  • 1 cutie lapte de cocos degresat
  • 100 ml supa de legume
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 linguri sos de peste
  • 2 linguri sos de soia
  • 400 grame taitei
  • 1/2 ceapa alba
  • 1/2 legatura sparanghel
  • 1 mana broccoli
  • 1 morcov
  • 1/4 varza rosie
  • seminte de susan
  • lime
  • cateva frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei:

Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos, zaharul, sosul de peste si cel de soia si supa.

Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 15 minute sau pana se ingroasa. 

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se  toaca sparangheul nu foarte marunt, ceapa julienne, se rade morcovul pe razatoarea mare, se desface broccoli in buchetele si se toaca varza fin. 

Intr-un wok, se incalzeste o lingura de ulei si se soteaza ceapa, sparanghelul, broccoli si morcovul pana cand sparangheul si broccoliul au o culoare de verde intens. Se adauga taiteii, se amesteca, apoi se adauga sosul. Se amesteca cu grija pana la omogenizare. 

Se serveste cu felii de lime, varza rosie deasupra, seminte de susan si frunze proaspete de busuioc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry rosu Thailandez cu sparanghel si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]