Este prima oara cand fac si mananc cus-cus. Am vazut la Ina si Medi si am incercat si eu. Este bun si o sa mai fac si alte retete cu cus-cus.
Pipotele si inimile se curata si se spala.
Zarzavatul se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se calesc zarzavaturile 3-4 minute in ulei, se adauga pipotele si inimile, rosiile taiate in bulion si bulionul.
Se pune sare si piper si putina apa si se fierbe pana sunt facute pipotele si inimile.
Separat intr-o alta ctatita se caleste cus-cusul in unt pana devine auriu, se toarna 750ml apa, putina sare, nucsoara si se fierbe 10-15 minute pana este absorbita apa.
Se toarna cus-cusul peste zarzavat si pipote si se mai fierbe 5 minute, amestecand.
Mie mi-a fost lene sa amestec, asa ca am bagat-o in cuptor 15 minute.
La final se pune si mararul tocat marunt.
Este foarte buna.
Pofta Buna!