Numele ii vine de la turcul Daoud Pasha , care a trait in Liban si a fost cucerit de acest fel de mancare.
Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer). Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine. Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.
In mijlocul tavii se pun:
-o ceapa taiata pestisori
-2 cartofi taiati in felii
-morcovul taiat rondele
-ardeiul taiat rondele
- 2 rosii taiate jumatati de rondele( rosiile se pun si printre chiftelute)
Pasta de rosii se dilueaza cu apa fierbinte ,se potriveste de sare si se toarne in tava. Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 45 de minute sau pana se rumenesc chiftelutele.
Se seveste cu orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate. Pofta buna!